Markus Aujalays kladdkaka
Kommentarer - 0 st. | Kategori - Matsnack | Daterat - 2011-02-06 » 20:06:53
Här är receptet på kladdkakan jag bakade ikväll! Den var helt ljuvlig och nästan smälte i munnen! Helt klart den bästa kladdakakan jag smakat : )
Hade dock varken glass eller grädde hemma, men den var lika god ändå!
Hade dock varken glass eller grädde hemma, men den var lika god ändå!
Ingredienser:
150 g smält smör
3 dl socker
1 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
2 st ägg
2 dl mjöl
ströbröd
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader, varmluft. Om inte varmluft används, 200 grader.
2. Smält smöret och låt det svalna av. Blanda i resten av ingredienserna. Ta ett ägg i taget. Avsluta med mjölet.
3. Smöra och bröa en form, gärna med löstagbar kant och häll i smeten.
4. Grädda i nedre delen av ugnen i cirka 10-20 minuter (beroende på hur kladdig man vill ha den).
5. Servera gärna kladdkakan med grädde eller glass.
150 g smält smör
3 dl socker
1 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
2 st ägg
2 dl mjöl
ströbröd
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader, varmluft. Om inte varmluft används, 200 grader.
2. Smält smöret och låt det svalna av. Blanda i resten av ingredienserna. Ta ett ägg i taget. Avsluta med mjölet.
3. Smöra och bröa en form, gärna med löstagbar kant och häll i smeten.
4. Grädda i nedre delen av ugnen i cirka 10-20 minuter (beroende på hur kladdig man vill ha den).
5. Servera gärna kladdkakan med grädde eller glass.
