Ceviche med hälleflundra och citron
Detta recept på råmarinerad fisk kommer från Chile.
Färsk citronsaft gör fiskköttet ”färdigt” och mycket gott. Du kan använda hälleflundra, piggvar, sjötunga eller rödtunga.
Bjud som förrätt eller lätt kvällsrätt med bröd till.
Antal portioner: 6
Ingredienser:
400 g färsk, fast fiskfilé
3 dl pressad citronsaft
2 röd spansk peppar
2 rödlökar
1 vitlöksklyfta
1/2 tsk salt
2 majskolvar
salladsblad
Gör såhär:
1. Kärna ur chilifrukterna under rinnande kallt vatten och finhacka dem. Skala den ena rödlöken och vitlöken, skär dem i tunna skivor. Ta bort alla ben i fiskfiléerna och skär fisken i 1 cm stora kuber.
2. Lägg fisk, lök och vitlök i en skål, häll över citronsaften och låt stå 2–3 timmar i kylen för att marinera. Fisken är klar när den är vit och ogenomskinlig.
3. Koka majskolvarna i lättsaltat vatten i 20 minuter och skär dem i mindre bitar. Skär den andra löken i strimlor. Arrangera sallatsbladen vackert på tallrikar och fördela fisken ovanpå. Garnera med majs och lök.

Nam nam nam.. blir nog att fixa det under juldagarna =)..
Fin blogg :) kolla in min är en kille som ha blogg men så långt ifrån bögblogg man kan komma, är en fordonare som gilla att gymma köra skoter och toksladda med bil :)