Chokladkaka

Kommentarer - 0 st.  |  Kategori - Matsnack  |  Daterat - 2010-03-14 » 19:54:03
Nu har jag och älsklingen precis blivit klara med ett bak! Ikväll blev det chokladkaka, som jag piffade till genom att göra glasyr till! Samma glasyr som man kan ha på kärleksmums, och naturligtvis med kokosflingor på!

Chokladkaka
3 dl strösocker
2 1/2 2 1/2 dl vetemjöl
1 1/2 1 1/2 tsk bakpulver
1 1 tsk vaniljsocker
4 4 msk kakao
150 150 g smör, smält
2 2 ägg
1 1/2 1 1/2 dl hett vatten
florsocker
Ugn: 175-200°

Glasyr
40 g smör
0.75 0.75 dl mjölk
2 2 msk strösocker
1 1 msk kakaopulver
1 1 tsk mjöl

Gör så här:

1. Blanda de torra ingredienserna.
2. Mixa in fettet och därefter äggen ett i sänder.
3.
Rör sist ner vattnet och rör väl. Slå smeten i smord och bröad form.
Grädda på nedersta falsen 45-50 minuter.
4.
Under tiden kakan kallnar blandar man ingredienserna till krämen i en kastrull.
5.
Sjud sakta tills krämen tjocknat något och bre sedan ut den över kakan.
6.
Strö kokosflingor över.

Namn:


E-Post: (Publiceras Ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:


Komma ihåg dig?