Ugnspannkaka
Kommentarer - 0 st. | Kategori - Matsnack | Daterat - 2011-01-10 » 21:37:59
Vispade ihop en ugnspannkaka till lunch idag. Eftersom jag är så lat så tänkte jag att jag och Mario bara skulle äta typ halva pannkakan så att vi kunde äta nu ikväll också så jag slapp göra middag (herregud det låter ju hemskt!!). Men på den halvtimmen som Mario har lunch så hann faktiskt hela långpannan tömmas!
Mario tyckte det var jättegott, vilket han faktiskt inte trodde för han tyckte det såg alldeles för torrt och tunnt ut. Men den var varken tunn eller osmaklig, den var perfekt!
Ugnspannkaka är perfekt som lunch för att den är så god, dessutom mättar den och bäst är att den är så lättlagad!
Om man vill kan man även ha lite fläsk eller bacon i för att få pannkakan lite mer matig.
Mario tyckte det var jättegott, vilket han faktiskt inte trodde för han tyckte det såg alldeles för torrt och tunnt ut. Men den var varken tunn eller osmaklig, den var perfekt!
Ugnspannkaka är perfekt som lunch för att den är så god, dessutom mättar den och bäst är att den är så lättlagad!
Om man vill kan man även ha lite fläsk eller bacon i för att få pannkakan lite mer matig.

3 dl vetemjöl
0,5 tsk salt
6 dl mjölk
3 st ägg
Sätt ugnen på 225°C.
Häll mjöl och salt i en skål med höga kanter. Vispa ner mjölken lite i sänder för att få klimpfri smet - använd gärna elvisp. Vispa därefter ner äggen.
Häll smeten i smörjd långpanna ca 30x40 cm och grädda i mitten av ugnen i 225°C i ca 20 minuter till gyllengul färg.
